Sportclubs Leeuwarden niet blij met nieuwe sporttarieven

17 nov 2015 - 08:49

De raad van Leeuwarden heeft overeenstemming bereikt over de nieuwe sporttarieven. Het was een moeizaam punt. Het college wilde de tarieven in de hele gemeente gelijk trekken. In dorpen als Grou, Jirnsum en Wergea zou de huur van de sportaccommodaties dan flink stijgen, in vergelijking met wat de clubs aan de eerdere gemeente Boarnsterhim betaalden.

De clubs hadden flinke kritiek op die verhoging. Die is nu voor een deel van de baan, de voorgestelde verhoging is naar beneden bijgesteld.

"Niet acceptabel"

De clubs betalen echter nog steeds meer dan aan voormalig Boarnsterhim. Daar zijn ze niet blij mee. Er zijn wel stappen gezet, maar dit is voor ons nog steeds niet acceptabel, zegt Sije van der Meulen. Hij is voorzitter van de Stichting Sportcentrum Grou.

Als voorbeeld noemt hij de huur voor de gymnastiekzaal in Grou. Daar betaalden ze altijd 11.50 euro per uur voor. De gemeente wilde dat verhogen naar 17,70 euro. Uiteindelijk is het bedrag uitgekomen op 15 euro per uur. Alsnog een verhoging van 3,50 euro per uur, rekent Van der Meulen voor.

Onafhankelijk onderzoek

Het college van burgemeester en wethouders zei maandagavond nog toe dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gevolgen van de nieuwe sporttarieven. Dat moet ook aantonen of de bezwaren van de sportclubs terecht zijn.

Van der Meulen heeft er echter niet veel vertrouwen in. De wethouder gaf al aan dat het een beperkt onderzoek wordt, aldus Van der Meulen. Hij vindt de gang van zaken beschamend en zegt dat de raad zich maandag verloren heeft in een politiek steekspelletje.

(Advertentie)
(Advertentie)