De Walrus Sneek uitgeroepen tot beste Friese café

16 nov 2015 - 23:27

De 100 beste café's van Nederland zijn bekend. In de Café Top 100 2015-2016 van Misset Horeca is De Walrus Sneek als beste Friese café in de lijst geëindigd op plaats dertien.

Vijf Friese café's in de lijst
Ook de Leeuwarder vestiging van De Walrus staat in de lijst, namelijk op plaats 42. De andere drie café's in de lijst, zijn allemaal te vinden op de Waddeneilanden. Het gaat om de Amelander café's Nobel in Ballum op plaats negentien en Nescafé in Nes op plaats 50. De Groene Weide in het dorp Hoorn op Terschelling staat op plaats 57.

Misset Horeca is goed te spreken over De Walrus
Op de website van Misset Horeca verklaart de organisatie de positie van De Walrus als beste Friese café: "De Walrus in Sneek is de opvolger van De Stee in Leeuwarden, dat na jaren trouwe dienst als beste van de provincie, andere cafés de ruimte wil geven. Niet dat het grandcafé van Bas Hollenberg en Arjen Rusticus het beste is bij afwezigheid van De Stee. Allesbehalve. De Walrus, zowel deze in Sneek als de dependance in Leeuwarden, weten zich ieder jaar te verbeteren en stijgen gestaag in de lijst. Rusticus en Hollenberg hebben de zaken inmiddels verkocht en zijn per 1 januari 2016 eigenaren af. Maar ze nemen wel mooi afscheid als beste café van de provincie Friesland."

Café Top 100 van Misset Horeca

Café In den Bockenreyder in het Noord-Brabantse Esbeek staat op nummer een in de lijst.

(advertinsje)
(advertinsje)