Islamitische gemeenschap Fryslân betuigt medeleven

14 nov 2015 - 18:03
Foto: ANP

De islamitische gemeenschap in Fryslân kijkt met afgrijsen naar de aanslagen in Parijs van vrijdagavond. Ze kunnen er niet bij over wat er is gebeurd. In een verklaring neemt de gemeenschap in Weststellingwerf afstand van de verschrikkelijke terreurdaad. Ze betuigen hun medeleven en zeggen dat ze bidden voor de slachtoffers. 

"Vol ongeloof en verbijstering is er gereageerd vanuit onze gemeenschap, net zoals ieder andere Nederlander. Wederom heeft er zich een verschrikkelijke en onmenselijke gebeurtenis in Parijs afgespeeld en wederom zijn de onschuldige burgers het slachtoffer geworden. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de slachtoffers en allen die door deze kwaadaardige en schokkende gebeurtenis zijn getroffen. Onze gemeenschap betuigt haar innige deelneming en medeleven aan alle nabestaanden.

Naast het menselijk leed doet het ons ook pijn dat dit gebeurt uit naam van de godsdienst die ons zo lief is en juist staat voor vrede, verdraagzaamheid en naastenliefde. Het terrorisme heeft geen geloof. Wij keuren alle terreurdaden op de wereld af.

Zoals het Contactorgaan Moslims en Overheid reeds aangaf, laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden. Wij moeten ons blijven inzetten voor een vreedzame samenleving.

Khalid El Ouariachi namens de islamitische gemeenschap in de gemeente Weststellingwerf."

(Advertentie)
(Advertentie)