Friezen geschrokken van aanslagen in Parijs

14 nov 2015 - 12:08

Friezen die in Parijs wonen zijn behoorlijk geschrokken van de terroristische aanslagen van vrijdagavond.

Fietshandelaar Ralph Bonnema uit Harlingen en sportlerares Siebrich van der Veen uit Oosthem wonen beide in de Franse hoofdstad. Zij hebben de aanslagen niet van dichtbij meegemaakt en ook hun vriendenkring is niet gewond geraakt.

Niet met de metro
Matthijs Koopman uit Kûbaard en zijn vrouw zijn een paar dagen in Parijs. De schrik zit er goed in. Hij vertelt dat de sfeer op straat gespannen is: "Het lijkt op straat wel een oorlogsgebied. Het leger is overal." Koopman is zo geschrokken, dat hij zich zaterdag niet met de metro, maar lopend door de stad verplaatst.

Politie en het leger op straat
Ook fotomodel Anne de Vries uit Dokkum is in Parijs. "Heel veel heb ik er niet van meegekregen, omdat ik niet in de buurt zat van waar de aanslagen zijn gepleegd. Wel hoorde ik vannacht veel politie en geluid buiten. Ik doe modellenwerk en overnachtte in een appartement. Mijn vader stuurde mij om 23:15 uur een berichtje of ik veilig was. Meerdere mensen vroegen mij en waren ongerust. Ik schrok toen ik dit alles hoorde, ik was namelijk zonder enige vermoedens naar Parijs gegaan vrijdagochtend."

Heel rustig op straat
"Vanochtend was het heel rustig op straat, niet veel winkels waren open. Ook zag ik geëmotioneerde mensen lopen toen ik in de taxi onderweg was naar station Gare du Nord. Er stonden overal groepen mensen met camera's hun interview te houden, eromheen stond politie. Aangekomen bij het station zag ik dat veel mensen oplettend waren, letterlijk overal stond politie met zwaar geschut."

Onvoorstelbaar
"Ik besefte pas later dat het heel erg was geweest. Ik kan het me bijna niet voorstellen."

Trefwoorden: 
aanslag Parijs
(Advertentie)
(Advertentie)