Studenten maken evacuatieplan voor Fryslân

13 nov 2015 - 17:26

Wat als alle inwoners van Fryslân de provincie moeten verlaten? Hoe pakken we dat dan aan? Daarvoor is een evacuatieplan nodig. Dit is één van de projecten van het Media Art Festival in Leeuwarden. Een groep studenten van de Academie voor Popcultuur uit Leeuwarden werkt onder leiding van de Haagse kunstenaar Arne Hendriks aan een groot evacuatieplan voor Fryslân. 

Veel ideeën

Volgens Daan Branding, één van de projectleiders van het evacuatieplan, zijn er al veel ideeën. "We zouden ons allemaal moeten verzamelen op één plek: het knooppunt van Joure. Van daar uit gaan we met elkaar naar een plek waar alle grote boten op ons wachten. Alle Friezen kunnen daarop. Het is nog niet bekend waar we dan heen gaan. Een soort Ark van Noach idee", zo zegt de projectleider.

Organisaasjes wurkje gear

De studenten praten over het plan met onder andere de Friese brandweer, de politie, het leger en de gemeente, zodat er een goed plan bedacht kan worden. Het complete plan moet klaar zijn op de laatste dag van het Media Art Festival op 21 november.

(Advertentie)
(Advertentie)