Psy-Fi festival komt niet terug naar Leeuwarden

13 nov 2015 - 15:21

Het dancefestival Psy-Fi komt niet terug naar Leeuwarden. De gemeente heeft strengere regels aangekondigd en daar kan de festivalorganisatie zich niet in vinden. Tijdens sommige nachten moet de muziek om elf uur al zachter worden gezet. "Dan begint het voor ons net. Voor onze bezoekers is de nachtelijke beleving erg belangrijk”, zegt Rob Durant van de organisatie.

De organisatie heeft diverse andere locaties op het oog. Deze liggen allemaal buiten Fryslân. . "Het is heel erg jammer," zegt Durant, "en we begrijpen het ook niet zo goed. Over de nachtelijke periode zijn bij ons geen klachten binnengekomen. Waarom dan de regels aanscherpen?"

Durant houdt ook zijn hard vast voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018: "Als ze ons festival niet eens kunnen huisvesten, wat op alle mogelijke manieren voldoet aan de doelstellingen van Culturele Hoofdstad, vraag ik me af waar het heen moet."

Het Psy-Fi festival was de afgelopen twee jaar in recreatiegebied De Groene Ster bij Leeuwarden. Dit jaar kwamen er 15.000 bezoekers uit tachtig landen op af.

Trefwoorden: 
Psy-Fi Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)