"Meer ziekenhuisopnames Drachten door drankmisbruik"

13 nov 2015 - 13:20

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten verwacht meer ziekenhuisopnames door het teveel drinken van jongeren. Nu de discotheken Feu en Championo dicht zijn, worden er naar verwachting meer feestjes door pubers zelf georganiseerd. Hierdoor verdwijnt de toezicht op de hoeveelheid alcohol wat de jongeren drinken.

Volgens Ineke Jonkheer van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, worden er elk weekend al twee tot drie jongeren per nacht binnengebracht door het zogenaamde indrinken voordat ze op stap gaan. Dat is een groot probleem in Drachten, zo laat Jonkheer weten. Nu de jongeren ook niet meer de discotheken kunnen bezoeken, is er helemaal geen controle meer op de jongeren. Dit werd normaal gesproken nog wel gedaan door het personeel van de dansplekken. Dit zou kunnen resulteren in een toename in het aantal comazuipers.

Gemeente Smellingerland sluit discotheken Feu en Champino per direct

Burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smellingerland heeft woensdag besloten dat de Drachtster discotheken per direct worden gesloten. De twee discotheken hebben kortgeleden een nieuwe eigenaar gekregen die verplicht is om een nieuwe drank- en horecavergunning aan te vragen. Na aanleiding daarvan is onderzoek gedaan naar de eigenaar. De uitkomst is dat er wordt getwijfeld aan zijn integriteit en daarom krijgt hij voorlopig geen vergunning voor zijn discotheken.

Burgemeester sluit Drachtster discotheken

(Advertentie)
(Advertentie)