Omrop TIP: het Noordelijk Film Festival op televisie

12 nov 2015 - 13:47

Leeuwarden staat vijf dagen in het teken van de film. In de stad begon woensdag in stadsschouwburg De Harmonie voor de 36e keer het Noordelijk Filmfestival. Omrop Fryslân komt van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 november met een eigen televisiemagazine over het festival met als finale een film.

Filmmagazine

De drie magazines worden gemaakt in het hart van het festival: de foyer van De Harmonie. Met gesprekken met filmmakers en bezoekers, maar ook mooie reportages en interessante filmtips. De presentatie is in handen van Karen Bies.

Films op televisie

Wat is een filmprogramma zonder films? Daarom zendt Omrop Fryslân elke dag ook een film uit. Van drama tot sciencefiction, uit binnen- en buitenland. Het filmmagazine begint om 21.00 uur, de film is te zien om 21.20 uur 

Donderdag 12 november: King of Devil's Island

Op donderdag 12 november regisseur Mirjam de With, over haar nieuwste film 'Op de dijk' en haar liefde voor Scandinavische films. Verder: Reportages, filmtips en festivalgangers. Als afsluiter van de avond een mooie speelfilm: het drama 'King of Devil's Island' over een opstand in een jeugdgevangeis op het Noorse eiland Bastøy in het jaar 1915. Donderdag 21.00 uur. 

Vrijdag 13 november: Gliese 581 en De lullige levensloop van een saaie man

Vrijdag is de avond van de jone talenten. Van de 'Nieuwe Noordelijke Oogst' zendt Omrop Fryslân 's avonds twee films achter elkaar uit. De eerste is 'Gliese 581' van Rianne Haak. De tweede film is 'De lullige levensloop van een saaie man', van de Groninger regisseur Joren Molter. Het verhaal gaat over een begrafenisondernemer in een klein dorpje in Groningen. Op de dag dat hij met zijn lijkwagen een nordic walker aanrijdt, verandert alles. Vrijdag 21.00 uur. 

Zaterdag 14 november: Volcano

Op zaterdag is Hans den Hartog te gast. Zijn documentaire 'De Vogelwachter' over de vogelwachters op de Terschellinger Boschplaat draaide eerder in New York, in Rotterdam en dit weekend in Leeuwarden. Verder: reportages, filmtips en festivalgangers. De film van de avond is het prachtige IJslandse familiedrama 'Volcano'. Het verhaal van een oudere man die, als zijn vrouw ziek wordt, het wil goedmaken met zijn kinderen. Zaterdag 21.00 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)