Omrop TIP: de opening van de Elfstedenhal live in Bynt

11 nov 2015 - 12:00
De Elfstedenhal - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

De nieuwe Leeuwarder ijshal is al sinds eind september open voor publiek, maar op woensdag 11 november wordt de Elfstedenhal officieel geopend. Bynt is live bij de feestelijke gebeurtenis met een speciale uitzending vanuit de ijshal. Wim Weenk zal de hal officieel openen. Hij was de laatste die over de finish kwam bij de Elfstedentocht van 1997.

Presentator Arjen de Boer praat met de directeur van de Elfstedenhal Johan van der Kooi en met Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden. Ook schaatser Jan Roelof Kruithof schuift aan, hij was de eerste toerrijder die over de streep kwam in 1997.

Roelof Lousma doet verslag vanaf het ijs en praat onder andere met het bouwbedrijf over het innovatieve karakter van de hal en met Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Verder is er een reportage over de historie van de Leeuwarder ijshal.

De speciale Bynt begint om 17.20 uur en is ook online te volgen via omropfryslan.nl en de Omrop-app. De uitzending wordt vanaf 18.30 uur elk uur herhaald op Omrop Fryslân Televyzje.

(Advertentie)
(Advertentie)