Drachten zet lichtkunst in om het centrum op te vrolijken

11 nov 2015 - 07:48

Het centrum van Drachten moet gezelliger worden. Bewoners van Drachten moeten trots kunnen zijn op de plek waar ze wonen. Daarom moet het centrum op plaatsen waar het nu nog wat saai is, aangekleed worden met kunst. Dat vindt wethouder Marja Krans van de gemeente Smallingerland. Het eerste luchtkunstwerk is nu te zien op het museumplein in Drachten. Daar staat een beamer die, als het donker wordt, kunstwerken op de straatstenen projecteert. Het winkelend publiek en veel inwoners zijn blij met het kunstwerk.

"Het brengt wat leven op het museumplein. Ik woon hierboven, dus het is een leuk uitzicht. Ook voor de mensen die hier langskomen", zegt een inwoner van Drachten.

De kunstwerken zijn gemaakt door de Drachtster kunstenaar Johan van Aken. Om de drie maanden worden nieuwe kunstwerken geprojecteerd. Die worden gemaakt door professionele kunstenaars uit de regio en door leerlingen van ROC De Friese Poort. De projectiekunst op de straatstenen is in initiatief van Museum Dr8888, de gemeente Smallingerland en de Bibliotheek Drachten. Directeur Paulo Martina van het museum sluit niet uit dat in de toekomst ook amateurkunstenaars, zoals inwoners van Drachten, kunt mogen maken voor het project.

Trefwoorden: 
Lichtkunst Drachten
(Advertentie)
(Advertentie)