Rixt van der Horst heeft snel tweede paard nodig voor Rio

09 nov 2015 - 16:39

Para-amazone Rixt van der Horst heeft heel snel een tweede paard nodig voor de Paralympics in Rio de Janeiro volgend jaar. Haar bondscoach heeft dat advies gegeven voor het geval dat haar eigen paard Uniek uitvalt. "Ik ben natuurlijk niet 24 uur per dag bij mijn paard. Hij hoeft maar een gekke bokkensprong te maken of vast komen te liggen in de stal en hij kan een blessure oplopen. Dan is het over met Rio, dus de druk om een tweede paard te vinden is heel groot," zegt Rixt van der Horst.

Nog twee maanden de tijd
Veel tijd is er niet meer, want amazones in de race voor Rio moeten voor 1 januari doorgeven met welke combinatie ze naar de Paralympics gaan. Rixt is nu op zoek naar een goede runner-up voor Uniek. Een paard huren is financieel de beste optie.

Tweede paard is te duur
"Het is financieel niet haalbaar om een tweede paard te kopen, dus we moeten kijken of wij een geschikt paard kunnen huren," aldus Van der Horst. "Er is in totaal ongeveer 30.000 euro voor nodig. Een gedeelte van dat geld hebben we zelf, maar we zijn ook op zoek naar sponsors die een ander gedeelte voor hun rekening kunnen nemen."

Verhuisd naar Brabant
In mei is Rixt van Grou naar Brabant verhuisd, waar haar trainer Dorien van der Lee woont. Zo kan ze haar helemaal richten op de Paralympics. Volgend jaar juli hoort Rixt of ze definitief bij de selectie voor Rio zit.

(Advertentie)
(Advertentie)