Prijswinnaar Lyf's: "Wij willen liever geen Michelinster"

09 nov 2015 - 14:07

Een jubileum voor Restaurant Lyf's uit Beetsterzwaag. Het restaurant heeft voor de tiende keer een speciale onderscheiding ontvangen: Een Bib Gourmand. Michelin, bekend van de sterren, reikt deze prijs ieder jaar uit. De restaurants worden beoordeeld op het eten en de prijs van het eten.

Volgens de eigenaar van Lyf's, Theun Rooks, hebben zij de onderscheiding verdiend omdat het restaurant ''een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding'' heeft. De Bib Gourmand heet ook wel het "zusje" van de Michelin-ster.

Bib is daarom ook een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelin-bandenmannetje.

De Bib Gourmand is een opstapje naar een Michelinster, maar toch wil Rooks deze ster liever niet hebben. "Als wij een Michelinster krijgen dan moet de prijs ook omhoog en dat willen wij niet. Dan hebben wij het liever iets drukker, met een betaalbare prijs en goed menu."

In Fryslân heeft, naast het restaurant uit Beetsterzwaag, ook It Spijshuys uit Boornbergum een Bib Gourmand gekregen. Voor dit restaurant is het de zestiende keer op rij dat ze de onderscheiding krijgen. "Daar zijn we erg trots op", zegt eigenaar Simon Lamsma.

(Advertentie)
(Advertentie)