Crone wil meer opvanglocaties voor vluchtelingen

07 nov 2015 - 15:18

Crone wil meer Friese opvanglocaties voor vluchtelingen. Er zijn in Fryslân al wel een aantal opvanglocaties, maar het is lastig om ze in 24 of 48 uren te regelen. En dat moet anders, zo vindt burgemeester Crone van Leeuwarden naar aanleiding van de noodopvang van 200 asielzoekers in Grou. De asielzoekers daar blijven daar 2 keer 72 uur. Zij zullen zich vanaf dinsdag in Grou vestigen.

Het is de tweede opvanglocatie in de gemeente Leeuwarden, in het WTC zitten ook al 600 vluchtelingen. Die blijven daar het hele jaar nog. Crone is ook voorzitter van de veiligheidsregio, en in die functie wil hij de komende weken, smaen met de andere burgemeesters bekijken wat voor locaties er zijn. Op het ene moment is er veel nodig, vertelt hij, en dan blijkt de instroom weer lager te zijn. “Het is hollen en stilstaan”, vertelt Crone. “Dus laten we een beetje vooruit werken, zodat we plekken op voorraad hebben.”

Maandagmiddag om 17.00 uur is er een informatiebijeenkomst. Die bijeenkomst is in Oer 't Hout zelf. Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden en het COA geven daar informatie over de komst van de tijdelijke opvang. Op de site van de gemeente Ljouwert staan vragen en antwoorden over de tijdelijke opvang in Grou.

Trefwoorden: 
Crone Grou vluchtelingen opvang
(advertinsje)
(advertinsje)