Zorgen over geld bij de Nederlandse reddingsbrigades

07 nov 2015 - 11:55

Het kan zomaar zo zijn dat de reddingsbrigades er na 2017 mee moeten stoppen, omdat er niet genoeg geld meer voor is. Dat zegt directeur Raymond van Mourik van reddingsbrigade Nederland zaterdag bij een oefening van de reddingsbrigades op het Sneekermeer.

Twee jaar geleden is besloten dat de financiering van die diensten overgaat van het rijk naar de veiligheidsregio’s, maar die willen nog niet betalen. Het geld is een uitdaging volgens Van Mourik. Voor het komende jaar is er nog genoeg, maar vanaf 2017 is het op dit moment echt een vraagteken, zegt Van Mourik.

Als er geen geld komt, moeten de reddingsbrigades afbouwen. Dat betekent dat ze boten verkopen. Volgens Van Mourik is dat niet waarschijnlijk, maar het risico zit er wel in, zo zegt hij.
Er doen 120 vrijwilligers mee aan de oefening op het Sneekermeer, uit heel Noord-Nederland. Voor de reddingsbrigades is het een mooie gelegenheid om de zichtbaarheid te vergroten. “. "We moeten ons ook laten zien" zegt Van Mourik, "we zijn misschien wel een beetje te bescheiden."

Trefwoorden: 
Reddingsoefening Sneekermeer
(advertinsje)