Friese CU-fractievoorzitter Haga wordt wethouder in Arnhem

06 nov 2015 - 12:56

Fractievoorzitter Anja Haga van de Friese Statenfractie van de ChristenUnie wordt wethouder in Arnhem. Haga zal eind november beëdigd worden. Ze krijgt daar de portefeuilles Wmo, duurzaamheid en vluchtelingenbeleid.

Haga, 38 jaar, was zeven jaar lang lid van de provinciale staten van Fryslân. In 2009 begon Haga als commissielid en ze was vanaf 2011 fractievoorzitter van de partij. In 2015 werd Haga uitgeroepen tot beste Statenlid en Statenlid met de meeste kennis van zaken.

Over haar keuze om wethouder in Arnhem te worden zegt Haga: "Ik hou van Fryslân en ik doe het werk in de Friese Staten met heel veel plezier. Maar Arnhem is een prachtige stad waar veel gebeurt, zeker als het gaat om zorg, vluchtelingen en groene energie. Dat zijn thema's die me aan het hart gaan en waar ik me graag voor inzet."

Haga zal in Dokkum blijven wonen. Voor haar nieuwe werk zal ze een appartement huren in Arnhem. "Ik blijf ook in Dokkum wonen. We hebben daar vorig jaar een fijn huis gekocht en ik ben verknocht aan Fryslân."

Trefwoorden: 
Anja Haga ChristenUnie
(Advertentie)
(Advertentie)