Lot Sawn Stjerren Nijs in handen gemeenteraad Ferwerderadiel

05 nov 2015 - 15:18

Het ‘Sawn Stjerren Nijs’ in Ferweradiel moet na 43 jaar misschien stoppen. In de raadsvergadering wordt donderdagavond over meerdere buizinigingen gesproken, zo ook over ‘Sawn Stjerren Nijs’. 

Adverteerders

Op dit moment is de gemeente Ferweradiel de grootste adverteerder van het blad door hun mededelingen. Ferweradiel wil echter in de toekomst adverteren in de Dockumer Courant. De mededelingen van de gemeenten waar ze mee zullen fuseren, maken ook gebruik van die krant. Dit zou het einde betekenen van het ‘Sawn Stjerren Nijs’.  

Mondelinge toezegging voor behoud

Vorig jaar gaf de gemeente nog een mondelinge toezegging aan de krant, dat ze tot aan de fusie een rol zouden spelen in de communicatie naar de burgers toe. Burgemeester Wil van den Berg van Ferwaradiel zegt hier zelf niks over. “''Ik wil Sawn Stjerren Nijs niet kwijt.'' 

Oplage

Het ‘Sawn Stjerren Nijs’ verschijnt 24 keer per jaar en heeft een oplage van 5.450 exemplaren. De krant wordt ook geleverd op 600 adressen in het buitengebied. Andere huis-aan-huis kranten worden daar niet geleverd. 

(Advertentie)
(Advertentie)