Hennepkwekerij opgerold in voormalige zuivelfabriek Elsloo

03 nov 2015 - 11:17

In Elsloo is dinsdagmorgen een hennepkwekerij opgerold in de voormalige zuivelfabriek. De politie heeft er ongeveer 9500 planten aangetroffen. Er zijn vijf verdachten opgepakt, vier mannen en een vrouw. Ook zijn er drie auto's in beslag genomen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. Naar aanleiding hiervan zijn gegevens over het stroomverbruik opgevraagd. Dit bleek zo hoog dat de politie dinsdag een inval heeft gedaan.

De verdachten zijn een 27-jarige man uit Boijl, een 25-jarige vrouw uit Noordwolde, een 42-jarige man uit Nijmegen en twee mannen van 22 en 25 jaar zonder vast woonadres. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De zuivelfabriek stond al meer dan tien jaar leeg, tot grote ergernis van de inwoners van Elsloo. Plaatselijk Belang riep de gemeente een paar jaar geleden al op het gebouw te slopen, maar zonder resultaat. Het pand is nu in handen van een projectontwikkelaar uit IJmuiden, die het heeft verhuurd aan verschillende kleine ondernemers. Er zijn nog geen concrete plannen voor het gebouw.

Voor Aad Oudshoorn van Plaatselijk Belang komt de vondst van de kwekerij als een verrassing, maar is hij toch niet verwonderd. Het verwaarloosde gebouw is volgens hem gemakkelijk toegankelijk. Voor het terrein staat alleen een eenvoudig hek en de eerste huizen staan op ruim 50 meter afstand.

Het is ook niet de eerste keer dat hier drugs worden aangetroffen. "Vlak voordat ik in Elsloo kwam wonen, nu acht jaar geleden, is er ook al een kwekerij opgerold. Het was toen heel professioneel opgezet allemaal", zegt Oudshoorn.

(Advertentie)
(Advertentie)