Archiefbeelden van Omrop Fryslân te zien op weromrop.nl

02 nov 2015 - 13:17

De oude beelden van Sybe Sattelyt of Baas Boppe Baas terugkijken? Een reportage over Simmer 2000 of bijvoorbeeld de beelden van de Elfstedentocht van 1997? Dat is vanaf nu mogelijk op de nieuwe archiefwebsite weromrop.nl. De pagina van Omrop Fryslân werd maandag gelanceerd door Henk Kroes, oud-voorzitter van de Vereniging De Friesche Elfsteden.

Op Weromrop.nl is een selectie van beelden te vinden die tussen 1985 en 2005 te zien waren op Omrop Fryslân Televisie. Het is mogelijk om zelf in de beelden van toen te zoeken, maar er worden ook suggesties gegeven.

Alle seizoenen zijn er onderwerpen die extra aandacht krijgen. Het gaat dan om onderwerpen die aansluiten bij het seizoen, bij een evenement of een ander relevante gebeurtenis. Deze eerste periode staat de Elfstedentocht van 1997 centraal. De opnamen die Omrop Fryslân van die tocht heeft gemaakt zijn terug te vinden.

Weromrop is mogelijk gemaakt door het Deltaplan Digitalisering Cultureel Erfgoed, een meerjarig digitaliseringsprogramma dat wordt gefinancierd door de provincie Fryslân. Het online video-archief wordt de komende tijd nog aangevuld.

(Advertentie)
(Advertentie)