Anderson na verlies Friese derby: "Dit is gewoon klote"

01 nov 2015 - 18:17

Cambuur-trainer Henk de Jong was zondag zwaar teleurgesteld in zijn ploeg na de 2-0 nederlaag in de Friese derby tegen SC Heerenveen. De Jong vond dat zijn ploeg niet speelde zoals Cambuur altijd doet: aanvallend en met lef. Tegen Heerenveen speelden de Leeuwarders angstig en zonder initiatief. 

Foppe de Haan was daarentegen tevreden over zijn ploeg. Er mankeeerde niets aan de overwinning, vond hij. "We spilen kompakt en as we de bal hienen, koenen we der fluch útkomme."

Ook de spelers van Heerenveen waren tevreden met de winst. "Vanaf de eerste minuut gingen we er vol voor", zei aanvoerder Joey van den Berg. 

Voor Lucas Bijker, die in de zomer overkwam van Cambuur, was de wedstrijd extra speciaal. "Dit geeft wel wat extra. Al was het wel even wennen. Ik moest oppasen dat ik de bal niet naar de verkeerde kleur speelde", zei hij lachend. 

Cambuur-verdediger Djavan Anderson veroorzaakte een penalty en stapte na afloop zwaar teleurgesteld van het veld. "We zijn afgetroefd op strijd en durf. Dit is gewoon klote.

(Advertentie)
(Advertentie)