BCV Burgum: "geen wedstrijden geschrapt door noodopvang"

28 okt 2015 - 12:12

De opvang van 200 vluchtelingen bij BCV Burgum heeft geen gevolgen voor de wedstrijden of trainingen. Dat zegt de voorzitter van de voetbalclub, Age Kramer. Een deel van de jeugd die nu nog 's ochtends speelt, schuift door naar de middag. ''Alleen de senioren spelen nu op dat tijdstip waardoor we velden overhouden'', zegt Kramer.

Het veld waar de opvang komt, heeft geen verlichting en wordt daarom niet bespeeld. ''Om die reden leek dat ons een geschikte locatie''. Over de exacte inrichting van de opvang, is de club nog in gesprek met de gemeente.

Dinsdag maakte Tytsjerksteradiel bekend dat ze naast het bestaande asielzoekerscentrum een noodopvanglocatie laten bouwen voor tweehonderd vluchtelingen. Het terrein van BVC grenst aan het bestaande azc.

De gemeente en het COA willen in december beginnen met de eerste werkzaamheden voor de noodvoorziening. Het doel is dat begin volgend jaar de bouw van de noodopvanglocatie klaar is en de eerste vluchtelingen er kunnen verblijven.

De noodopvang is onderdeel van het azc in Burgum. In het centrum verblijven 450 mensen en 70 alleenstaande minderjarige vluchtelingen. In de zomer van 2017 wordt het azc verbouwd. Wanneer de bouwwerkzaamheden klaar zijn, kunnen er zeshonderd mensen verblijven. Het doel is dan om de noodopvanglocatie ook te gebruiken voor bewoners die vanwege de bouw tijdelijk uit hun azc-woning moeten.

(Advertentie)
(Advertentie)