Noodopvang bij azc Burgum voor 200 vluchtelingen

27 okt 2015 - 20:06

In Burgum wordt naast het bestaande asielzoekerscentrum een noodopvanglocatie gebouwd voor tweehonderd vluchtelingen. Dat heeft de gemeente Tytsjerksteradiel dinsdagavond bekendgemaakt. De noodopvang komt op een tijdelijke locatie op het sportcomplex aan de Elingsloane. Dat terrein grenst aan het azc.

De gemeente en het COA willen in december beginnen met de eerste werkzaamheden voor de noodvoorziening. De bouw moet begin volgend jaar afgerond zijn.

De gemeente Tytsjerksteradiel en het COA houden op donderdag een informatiemarkt over de bouw van de noodopvang. Vertegenwoordigers van de gemeente het COA geven daar tussen 16.00 en 18.30 uur voorlichting over de noodopvangvoorziening.

De noodopvang is onderdeel van het azc Burgum. In het asielzoekerscentrum verblijven 450 vluchtelingen en zeventig alleenstaande minderjarige vluchtelingen. In de zomer van 2017 wordt het bestaande azc verbouwd. Wanneer de bouwwerkzaamheden klaar zijn, kunnen er zeshonderd mensen verblijven. De noodopvang zal ook worden gebruikt voor bewoners die vanwege de bouw tijdelijk uit hun azc-woning moeten.

Trefwoorden: 
flechtlingen Burgum AZC
(Advertentie)
(Advertentie)