NVU-leider beschuldigt Sluiter van 'bangeriken-politiek'

27 okt 2015 - 19:34

De Nederlandse Volksunie verwijt burgemeester Roel Sluiter van Harlingen 'bangeriken-politiek'. Dat zegt de NVU-leider Constant Kusters naar aanleiding van het besluit van Sluiter om de informatieavond over vluchtelingen dinsdagavond niet te laten doorgaan. De burgemeester is bang dat de leden van de NVU de avond zullen verstoren.

Volgens Kusters gaat dat niet gebeuren. "Wij zijn alleen maar aanwezig om onze mening te laten horen en dat gaat soms gepaard met emoties", zo laat de leider van de NVU weten. Kusters zegt dat de NVU in plaatsen in Nederland zal proberen om de opvang van asielzoekers tegen te houden.

In Harlingen wordt in november een nieuwe bijeenkomst gehouden alleen voor alleen Harlingers. Daar zullen ook sympathisanten van de NVU op af komen om te protesteren, aldus Kusters. "De burgemeester van Harlingen houdt ons niet tegen. Dat lukt hem niet."

Het COA zegt in een reactie dat ze het jammer vinden dat de info-avond niet doorgaat. "Wij hadden graag uitleg willen geven over onze plannen en onze rol bij de opvang van vluchtelingen."

(Advertentie)
(Advertentie)