Ameland wil weer inspraak over de veerdiensten

27 okt 2015 - 17:30

Gemeente Ameland wil weer inspraak hebben over de veerdiensten naar het eiland. Burgemeester De Hoop vindt dat het eiland recht heeft om erover mee te praten. Sinds de start van de nieuwe vergunningstoekenning in 2012 mag het eiland niet meer bij het overleg zijn van rederij Wagenborg en het Rijk.

Een raadslid van de PvdA heeft nu een motie ingediend die wordt gesteund door de hele raadsfractie. Daar staat in dat er net als vroeger weer goede communicatie moet komen tussen de rederij, het Rijk en de Friese eilandgemeenten.

Burgemeester De Hoop staat volledig achter de motie. Hij wil zich inzetten voor de betrokkenheid van Ameland bij het overleg van de veerdiensten. Volgens hem heeft het lang genoeg geduurd. De Friese eilanden hebben nu alleen nog maar inbreng via klantenpanels.

Volgens De Hoop moet in Den Haag ook aandacht komen voor het onderwerp. Zo zou door bijvoorbeeld een motie de eilanden weer moeten kunnen meepraten over "hun" veerdiensten. Rederij Doeksen en rederij Wagenborg hebben in 2012 voor vijftien jaar toestemming gekregen om de vaarverbinding naar de Waddeneilanden te verzorgen.

(Advertentie)
(Advertentie)