Voltallig bestuur SC Heerenveen stapt nu ook op

26 okt 2015 - 17:33

Het voltallige bestuur van SC Heerenveen treedt af. Dat schrijft de club in een verklaring op hun website. De onderlinge samenwerking verliep steeds stroever, en ondanks verschillende pogingen is het niet gelukt om het bestuur op een lijn te krijgen.

Doordat voorzitter Jelko van der Wiel er maandagochtend al mee op hield, is het ook voor de leden van het dagelijks bestuur mogelijk geworden er mee te stoppen. Het stichtingsbestuur zal nu een formateur benoemen, en in samenwerking met de ondernemingsraad zorgen voor een nieuw bestuur.

Hoe groot het nieuwe bestuur wordt moeten ze nog onderling overleggen. Als er een nieuw bestuur is, stellen de leden van het stichtingsbestuur hun positie ook ter beschikking aan de club. Zo willen de bestuurders ervoor zorgen dat er een einde komt aan de bestuursperikelen.

Er moet worden geleerd van de gemaakte fouten. Dat zegt vice-voorzitter René de Wilde van het stichtingsbestuur fan SC Heerenveen in reactie op de situatie bij de club. De Wilde is opgelucht dat er nu weer kan worden gebouwd aan de toekomst. De formateur van het nieuwe bestuur moet voldoende neutraal zijn en inzicht hebben in de situatie bij SC Heerenveen, aldus De Wilde.

(Advertentie)
(Advertentie)