Jelko van der Wiel stapt per direct op bij SC Heerenveen

26 okt 2015 - 11:43

Voorzitter Jelko van der Wiel van sportclub Heerenveen stapt per direct op. Van der Wiel zegt dat hij een mooie tijd bij SC Heerenveen heeft gehad, maar dat het in het belang van de club is dat hij opstapt. Andere mensen stellen hun eigen belang boven dat van de club, waardoor het werken hem onmogelijk wordt gemaakt. Hij is dan ook teleurgesteld in een aantal mensen. "Hoe er met mij is omgegaan, verdient niet de schoonheidsprijs", zegt Van der Wiel.

Het rommelt al langer binnen de Feanster voetbalclub. Het bestuur is verdeeld in twee kampen; die van het dagelijks bestuur en het stichtingsbestuur. Van der Wiel was tot nu toe voorzitter van de eerste. Anne Hettinga was voorzitter van het stichtingsbestuur, maar stapte twee weken geleden op na bedreigingen aan zijn adres.

Van der Wiel hoopt dat er nu een nieuwe wind zal waaien bij sc Heerenveen en dat op bestuurlijk niveau de rust zal terugkeren. Hij geeft aan beschikbaar te blijven voor de club. "Mocht ik in de toekomst ergens mee kunnen helpen, ik blijf beschikbaar voor de mooiste club die er bestaat. En voor wat betreft sc Heerenveen: Wat bûgje kin, sil nea brekke!", aldus Van der Wiel.

(advertinsje)