Advocaat Roosjen: Meer geld voor opvang en begeleiding

22 okt 2015 - 17:03

Om mensen zoals Udo D. van straat te houden, moet je meer geld beschikbaar stellen voor opvang en begeleiding. Dat stelt advocaat Sierd Roosjen uit Drachten. Hij is gespecialiseerd in TBS-zaken. Udo D. bracht maandag met zwaar geweld een vrouw om het leven. Een andere vrouw werd neergestoken en hij zou ook nog twee andere vrouwen hebben aangevallen.

Burgemeester Ferd Crone zei eerder al dat hij niet de macht heeft om zo'n man weer vast te zetten. Daar is niets aan te doen, stelt Roosjen. Als iemand uitbehandeld is, komt die persoon vrij. Het is niet bekend of hij weer de fout in zal gaan.

Wil je zoiets voorkomen dan moet je veel mensen vastzetten. En de meesten zullen niemand kwaad doen, zegt Roosjen. Burgemeester Crone heeft een onderzoek ingesteld en wil de onderste steen boven krijgen. Waar Roosjen met name benieuwd naar is, is waar Udo D. bij zijn eerste zware geweldsdelict voor veroordeeld is en waarom hij toen niet meteen TBS met dwangverpleging heeft gekregen. Was dat het geval geweest dan had D. waarschijnlijk nog niet vrij op straat gelopen.

(Advertentie)
(Advertentie)