Omgebrachte vrouw komt uit Leeuwarden

20 okt 2015 - 14:48

De vrouw die maandag om het leven is gebracht bij de woonboten aan de Potmarge in Leeuwarden woonde in de Friese hoofdstad. De familie van het slachtoffer is ingelicht. De vrouw werd op de Alde Lunewei door de verdachte met een fles op haar hoofd geslagen. De hulpdiensten konden haar niet meer redden.

De politie komt dinsdag met een verklaring. Dan zal meer duidelijk worden over het misdrijf. Dinsdagochtend was de politie nog altijd bezig met het onderzoek bij het fietspad.

De Leeuwarder raadsfractie van D66 heeft vragen gesteld aan de gemeenteraad naar aanleiding van het zware misdrijf van maandagmiddag. De man die de vrouw doodde, wordt er ook van verdacht dat hij voor dat voorval een andere vrouw heeft gestoken.

D66 maakt zich grote zorgen over de geweldsdelicten. De fractie wil van burgemeester en wethouders weten wat er gedaan is met signalen van ondernemers die zich al langer zorgen maken over het gedrag van de man. Daarnaast wil de fractie weten of de man een ex-tbs'er is, wat door veel buren wordt gezegd.

(advertinsje)