Hardere acties in grootmetaal voor betere CAO

16 okt 2015 - 10:15

De acties in het grootmetaal worden nog veel harder als de werkgevers niet met betere arbeidsvoorwaarden komen. Dat is vrijdagochtend gezegd op een bijeenkomst voor werknemers in Heerenveen. Volgens vakbond FNV gaat het goed in de sector en hebben de werknemers recht op een beter salaris. Voor het kleinmetaal is er wel al een akkoord gesloten.

Er komen in de grootmetaal nog twee actiedagen in het noorden. Als er voor eind oktober geen akkoord is dan worden de acties harder, zegt FNV-bestuurder Anne van Dijk.

Ongeveer 300 mensen in de metaalsector hebben vrijdag opnieuw gestaakt. Ze kwamen bijeen in Feanplaza bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De werknemers eisen 3 procent loonsverhoging terwijl de werkgevers maar tot anderhalf procent willen gaan. Naast de loonsverhoging willen ze dat hun CAO moderner wordt met meer perspectief voor jongeren.

Het is al de tweede staking in korte tijd in de metaalsector in Fryslân. Bij de meeste bedrijven is de productie volledig stilgelegd, andere bedrijven werken maar gedeeltelijk. De staking raakt bedrijven als Hubert Stavoren, Accel in Heerenveen, Neopost Drachten en Barkmeijer in Stroobos.

(Advertentie)
(Advertentie)