Friezen bestellen de grootse condooms en houden van smaakjes

14 okt 2015 - 11:38

In Fryslân wonen de grootst geschapen mannen. Althans dat zegt online erotiekwinkel Pabo.nl. Ze hebben onderzoek gedaan naar de maten van condooms die bij hun worden besteld. Acht procent van de bestelde condooms in Fryslân zijn maar XXL. Noord-Holland komt er vlak achteraan. Ook zijn Friezen gek op smaakjes. Er worden hier twee keer zoveel condooms met een smaakje verkocht dan gemiddeld in Nederland.

Het blijft natuurlijk de vraag of de Frieze mannen echt een grotere hebben. "Het kan ook zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben", aldus de beroemde seksuologe Kaat Bollen. "Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden."

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen in Overijssel de grootste borsten hebben, gevolgd door Drenthe. Fryslân staat op de derde plek. In deze provincies worden de meeste beha's met cupmaten D, E en F verkocht. In Zeeland is de vraag naar beha's met de kleinste cupmaat A het grootst. Volgens seksuologe Kaat Bollen is de cupmaat van vrouwen genetisch bepaald. "Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen."

Trefwoorden: 
condoom Pabo.nl onderzoek
(advertinsje)
(advertinsje)