"Volgende week mogelijk nieuwe crisisopvang nodig"

13 okt 2015 - 21:45

Het is goed mogelijk dat er vanaf volgende week opnieuw een beroep wordt gedaan op Friese gemeente voor nieuwe crisisopvang. Voorzitter Ferd Crone van de Veiligheidsregio Fryslân sluit dat niet uit. De leden van de Veiligheidsregio betalen samen de extra kosten van de crisisopvang van vluchtelingen in de gemeente Achtkarspelen, Kollumerland en Súdwest-Fryslân. Dat is omdat de opvang in sporthallen en scholen langer nodig is.

In het WTC in Leeuwarden worden vanaf vrijdag 600 vluchtelingen opgevangen voor een periode van drie maanden.

Bij aankomst zal er een demonstratie zijn, gericht tegen de komst van vluchtelingen naar ons land. Nick de Vries uit Leeuwarden roep op zijn Facebookpagina mensen op om mee te doen. Hij heeft een vergunning voor de demonstratie aangevraagd bij de gemeente. Burgemeester Crone zegt dat daar nog naar gekeken moet worden, maar dat in principe het recht op demonstreren geldt.

Tonny van den Berg hoorde ruim 10 jaar gelden bij de zogenaamde 'Lonsdale'-jeugd die in Dokkum heftig protesteerde tegen de komst van het asielzoekerscentrum. Nu kijkt hij totaal anders tegen de komst van vluchtelingen aan.

Trefwoorden: 
crisisopvang
(advertinsje)