OSF: "Omrop Fryslân past niet in nieuwe mediawet Dekker"

13 okt 2015 - 14:34
De Earste Keamer wurdt ek wol 'Chambre de reflexion' of neitinkkeamer neamd - Foto: ANP

Omrop Fryslân past niet in de nieuwe mediawet van staatssecretaris Sander Dekker. Senator Hendrik ten Hoeve (OSF/FNP) uit Stiens heeft dat dinsdag gezegd bij de Algemene beschouwing in de Eerste Kamer. Ten Hoeve denkt dat de enige omroep in de tweede rijkstaal niet moet opgaan in de RPO, de nieuwe landelijke organisatie voor alle regionale omroepen. Ten Hoeve ziet meer in een aparte FPO (Friese Publieke Omroep).

Staatssecretaris Dekker zal binnenkort met de provincie Fryslân praten over de toekomst van de omroep.

Ten Hoeve is senator voor de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF), een samenwerkingsverband van regionale politieke partijen. Hij nam het daarom niet alleen op voor Omrop Fryslân, maar ook voor de andere regionale omroepen. Ten Hoeve vindt het een slecht idee om 17 miljoen euro op de omroepen te bezuinigen. Hij denkt dat de regionale journalistiek moet worden beschermd.

Ten Hoeve sprak ook over de gaswinning in Groningen. Die gaswinning moet op korte termijn nog veel meer omlaag. Ook vindt de OSF dat de burgers in Groningen en Drenthe met schade door de aardbevingen hier snel een vergoeding voor moeten krijgen.

(Advertentie)
(Advertentie)