Spoorfietsondernemer dreigt Ljouwerteradiel met rechter

13 okt 2015 - 12:30

De gemeenteraad van Ljouwerteradiel krijgt nog één kans om te onderzoeken waarom de Noord Friese Lokaal Spoorwegmaatschappij NFLS geen vergunning kan krijgen voor het aanleggen van een stuk fietsspoor op de eerdere spoorverbinding Jelsum-Stiens. Als dat niet gebeurt, wordt de zaak voor de rechter gebracht. Dat zegt zakenman en NFLS-voorzitter Chris Rijff.

Hij kan het al jaren niet eens worden met de gemeente. Hij beschuldigt burgemeester en wethouders van onbehoorlijk bestuur en onrechtmatig handelen.

Rijff voelt zicht tekort gedaan en tegengewerkt, maar de meerderheid van de zittende gemeenteraad is het tot nu toe eens met het besluit van het college, om de vergunningsaanvraag niet te honoreren. Dat is niet altijd zo geweest. Het vorige college had wel oren naar het spoorfietsproject en zou de NFLS volgens Rijff ook al toezeggingen hebben gedaan. Het nieuwe college van CDA en VVD kan die niet zomaar naast zich neerleggen, zo denkt de NFLS zelf. Rijff heeft alles nog een keer op papier gezet en naar alle raadsleden toegestuurd met vragen. Over de affaire ontstond eerder dit jaar ook al onrust in de gemeenteraad van Ljouwerteradiel. De argwaan liep toen bij de oppositiepartijen FNP en Gemeentebelangen zo hoog op, dat ze het besluit namen om de raadbijeenkomsten een tijdje te boycotten.

Omdat ze de brief nog niet hebben gekregen, kunnen politieke partijen in de gemeenteraad op dit moment nog niet reageren op Rijff zijn verhaal.

(Advertentie)
(Advertentie)