Sneker volleybalvrouwen winnen Supercup

11 okt 2015 - 17:46

De Sneker volleybalvrouwen hebben de Supercup gewonnen. De wedstrijd ging tussen landskampioen Sneek en bekerwinnaar Sliedrecht Sport. Het werd een vijfsetter die met 3-2 gewonnen werd door Sneek.

In het begin van de eerste set kon Sneek nog wel meekomen, maar daarna haakten ze af en Sliedrecht Sport won overtuigend met 25-20. De tweede set was ook voor Sliedrecht met 25-22. Ook in deze set was Sliedrecht verreweg de betere ploeg, ook al maakte Sneek het in de eindfase nog spannend met een paar prachtige opslagballen van Carlijn Jans.

Sneek kwam in de derde set goed terug, ze kwamen zelfs met 13-2 voor. Sliedrecht maakt veel fouten en daardoor ging de derde set met 25-14 naar Sneek. In de vierde set pakte Sneek een 6-2 voorsprong, maar Sliedrecht kwam terug in de wedstrijd. Tocht wist Sneek de vierde set na een spannende eindstrijd met 25-20 te winnen.

De beslissende vijfde set was erg spannend. Sneek kwam wel voor, maar Sliedrecht kwam op gelijke hoogte en zelfs voor met 11-10. De Sneker vrouwen herpakten zich, liepen uit naar 14-10 en wonnen met 15-12.

Ze wonnen vorig jaar de Supercup ook al en nemen de cup nu dus weer mee terug naar Sneek.

(Advertentie)
(Advertentie)