Burgemeesters Apotheker en Bilker: Vluchtelingen zijn veilig

11 okt 2015 - 16:23

In de sporthallen van Workum en Kollum waar vluchtelingen worden opgevangen is de bestorming van een sporthal met vluchtelingen in Woerden het gesprek van de dag. Twintig in het zwart geklede mannen met bivakmutsen op hebben in Woerden een sporthal met 150 vluchtelingen bestormd.

Burgemeester Bilker van Kollumerland is erg geschrokken van de gebeurtenissen in Woerden. Hij heeft er met de vluchtelingen over gepraat. Er zijn afspraken gemaakt over wat ze wel en niet kunnen doen om provocaties te voorkomen.

Burgemeester Apotheker van Súdwest-Fryslân maakt zich meer zorgen over de landelijke politiek. Hij vindt dat de politici in Den Haag het hoofd erbij moeten houden en voor ogen moeten houden waar het om gaat. En dat zijn de mensen die opvang nodig hebben, zo stelt Apotheker.

Beide burgemeesters denken dat in hun gemeenten de beveiliging van de opvanglocaties voor asielzoekers goed op orde is.

In Kollum worden een kleine 100 vluchtelingen opgevangen. In Workum zijn meer dan 140 mensen ondergebracht. In de sporthallen wachten ze totdat ze op vrijdag 16 oktober kunnen verhuizen naar het WTC-Expo in Leeuwarden. Daar zullen ze tot januari blijven. In totaal worden in het WTC 600 mensen ontvangen.

(Advertentie)
(Advertentie)