Foppe de Haan wil bemiddelen voor bestuur SC Heerenveen

10 okt 2015 - 14:34

Oud-trainer Foppe de Haan van SC Heerenveen ziet voor zichzelf een rol als mediator bij de voetbalclub weggelegd. Hij zei dat zaterdag in het programma Spijkers met Koppen, dat vanuit de Lawei in Drachten werd uitgezonden.

Het bestuursmodel dat 17 mensen meepraten over de koers van de club heeft volgens De Haan niet gewerkt, terwijl het bedoeld was om meer contact met alle fronten van de club te houden. Er is al een tijd onrust bij SC Heerenveen, met een machtsstrijd tussen het dagelijks bestuur en het stichtingsbestuur.

Zaterdag ging de aandeelhoudersvergadering op het laatste moment niet door. Het enige agendapunt was het gedwongen vertrek van voorzitter van het dagelijks bestuur Jelko van der Wiel, Hij kreeg daarvan vrijdag per e-mail bericht.

Hij vindt de wijze waarop met hem wordt omgegaan 'onmenselijk'. "Tien maanden geleden wilden ze me al ontslaan, en nu, een dag voor die mededeling, mailen ze weer af."

Van der Wiel heeft een conflict met het stichtingsbestuur, onder leiding van Anne Hettinga. Afgelopen week stond er een groep van 50 supporters in de straat van Anne Hettinga.

(Advertentie)
(Advertentie)