Staatssecretaris met provincie om tafel over de Omrop

09 okt 2015 - 07:40

Staatssecretaris Sander Dekker zal op korte termijn met de provinsje Fryslân en het ministerie van binnenlandse zaken overleggen over de toekomst van Omrop Fryslân. Dekker deed deze toezegging donderdagnacht bij het mediadebat in de Tweede Kamer. Bijna alle politieke partijen vroegen bij dit debat aandacht voor de positie van Omrop Fryslân. CDA en ChristenUnie vroegen Dekker in een motie om inhoud, financiën en de toekomst van de Friese radio en tv nu snel te regelen.

Dat is nodig omdat alle 13 regionale omroepen opgaan in een organisatie.

Dekker heeft toegezegd dat hij een Friese kandidaat zal zoeken voor de Raad van Toezicht van deze nog te vormen RPO. Die moet er ook op toezien dat er een volwaardig radio- en tv-aanbod in het Fries blijft. Dekker moeten rekening houden met CDA en ChristenUnie, omdat hij die partijen nodig heeft voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

Begin komend jaar komt er een tweede debat in de Tweede Kamer over het samenwerkingsplan voor de regionale omroepen. Het mediadebat in de nacht van donderdag op vrijdag was een lange zit. Die bijeenkomst duurde tot vrijdagochtend twintig voor vier.

(Advertentie)
(Advertentie)