Vrouw uit Franeker verliest hoger beroep PGB-zaak

06 okt 2015 - 20:35

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) hoeft toch geen extra vergoeding te betalen aan de vrouw uit Franeker die te laat betaald werd uit het persoongebonden budget (PGB) van een dove vrouw die ze helpt. Dat heeft de rechter besloten in hoger beroep. De vrouw uit Franeker kreeg te laat betaald en spande daarom een rechtszaak aan tegen de SVB. Die won ze, maar in hoger beroep oordeelt de rechter nu dat de vrouw niet in dienst van de SVB is. Ze moet dan ook niet bij met haar problemen met haar salaris bij de SVB zijn, maar bij de dove vrouw.

Maar de inwoonster van Franeker wil de dove vrouw niet aanklagen. Ze vindt dat niet goed voor de relatie. Bovendien kan de cliënte er helemaal niks aan doen dat de verzekeringsbank het salaris niet op tijd uitbetaald heeft, zegt de advocaat van de vrouw uit Franeker Eric van der Goot.

De uitspraak in het hoger beroep kan grote gevolgen hebben voor andere mensen die betaald worden uit PGB-gelden. Sinds januari zijn er al problemen met de betalingen. Doordat de SVB nu geen extra salaris meer hoeft uit te betalen, is er volgens Van der Goot voor de bank ook geen reden meer om het PGB-geld eerder uit te betalen.

De vrouw uit Franeker kan nog in cassatie gaan tegen de uitspraak. Inhoudelijk wordt de zaak dan niet opnieuw bekeken, maar omdat het een heel juridisch verhaal is, kan ze nog wel een kans maken. Of ze in cassatie gaat, is nog niet duidelijk.

Trefwoorden: 
Franeker PGB SVB vergoeding
(Advertentie)
(Advertentie)