Cultureel centrum Gorredijk: Meerderheid raad voor nieuwbouw

06 okt 2015 - 10:01
De Skâns

Er zijn nog veel vragen over de financiering van de nieuwbouw van cultureel centrum De Skâns in Gorredijk. Het gaat om een investering van ruim negen miljoen euro. Daarvoor wordt een nieuwe multifunctionele accommodatie gebouwd met onder andere een school. De gemeenteraad moet een keuze maken: een nieuw MFC bouwen of De Skâns renoveren.

De kwestie levert veel emoties en reacties op. Tegenstanders van de nieuwbouw zijn bang dat de sfeer verloren gaat. Ook zou er minder ruimte beschikbaar zijn in het nieuwe gebouw.

Maar volgens wethouder Piet van Dijk is het een unieke kans. De kosten dalen structureel en er komt ook geld vrij voor het opknappen van sportcomplex Kortezwaag in Gorredijk.

Toch is er ook veel kritiek op de communicatie door de gemeente. Die belooft nu beterschap. Zo komt er een klankbordgroep en is inspraak op het ontwerp van het MFC mogelijk.

Plaatselijk Belang Gorredijk dringt erop aan om spoedig een beslissing te maken. Door alle emoties loopt de spanning soms hoog op. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor nieuwbouw te zijn. Over zes weken, op 16 november, wordt een beslissing genomen.

(Advertentie)
(Advertentie)