SC Heerenveen verder in problemen na verlies in Almelo

03 okt 2015 - 10:51

Sportclub Heerenveen heeft opnieuw een nederlaag geleden. Na acht wedstrijden heeft de ploeg pas een keer gewonnen. Ditmaal was Heracles Almelo te sterk: 2-0.

Na 36 minuten scoorde Bel Hassani de 1-0. Tot dat moment was Heerenveen de betere ploeg, maar raakte Henk Veerman de paal. Na twee wissels in de rust bij Heerenveen werd Heracles beter. Heerenveen had in die fase geluk dat het geen doelpunt tegen kreeg. Tien minuten voor tijd werd het echter alsnog 2-0, toen Wout Weghorst voor de scoreverdubbeling zorgde.

Heerenveen verzuimde voor rust te scoren. Veerman schoot dus op de paal, maar ook Luciano Slagveer en Simon Thern kregen goede kansen. In de rust werden St. Juste en Thern gewisseld. Eerstgenoemde was niet fit, terwijl Thern simpelweg niet goed speelde. Caner Cavlan en Luka Zahovic vervingen de verdediger en de middenvelder. Heerenveen werd er alleen niet beter van. Bij vlagen werd de ploeg van trainer Dwight Lodeweges overklast.

Na een uur spelen bracht Lodeweges Mitchell Te Vrede in de ploeg. De invaller viel vooral op door een slaande beweging richting Heracles-speler Ramon Zomer.

Heerenveen staat nu na acht duels op de twaalfde plaats met zeven punten.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)