Omrop TIP: Een Friese klokkenmaker in Londen

03 okt 2015 - 09:49

De Jouster klokkenmaker Johan ten Hoeve (1984) groeide als zoon van de bekende Friese klokkenmaker Jacob ten Hoeve op in de wereld van uurwerken en machines van zijn vader. Johan volgt de prestigieuze studie 'Clocks Conservation and Restoration' aan het Engelse West Dean College. Al tijdens die studie verraste hij met een replica van een 'Tompion clock' voor The Royal Observatory, dat jaarlijks door bijna 2 miljoen mensen wordt bezocht. Met die opdracht vestigde Johan zijn naam in de Engelse klokkenmakerswereld.

Vandaag de dag werkt hij in Londen voor opdrachtgevers over de hele wereld. Maar het succes komt niet zomaar aanwaaien. ‘Dûnsje mei de tiid’ is met name een portret over de wortels van Johan zijn toewijding. Een verhaal over hoe je alles uit het leven haalt, omdat je de regie daarover zomaar kunt verliezen.

De documentaire 'Dûnsje mei de tiid' is zaterdag om 15:35 uur en zondag om 12:25 uur te bekijken op NPO 2. En zondag op Omrop Fryslân Televisie na Hjoed. Of bekijk het programma nu al hieronder.

(Advertentie)
(Advertentie)