Dongeradeel wil twaalf koopzondagen in het jaar

01 okt 2015 - 20:59

De gemeente Dongeradeel wil definitief twaalf koopzondagen in het jaar in Dokkum. Binnenkort zal de gemeenteraad daarover besluiten. Het afgelopen jaar zijn er al twaalf koopzondagen geweest om te kijken of winkelen op zondag aanslaat in Dokkum. De ondernemersvereniging in Dongerdeel heeft in opdracht van de gemeente een evaluatie gemaakt. Daaruit kwam naar voren dat de ondernemers over het algemeen tevreden zijn over de koopzondagen.

De meesten willen daarom ook graag verder met de koopzondagen.

Volgens wethouder Pytsje de Graaf is het voorstel dat er twaalf koopzondagen in Dokkum komen en dat de winkels dan tussen 12.00 en 17.00 uur open zijn. Op die wijze hebben de mensen die naar de kerk gaan geen last van de drukte in de stad.

De winkel Rosier in Dokkum blijft in ieder geval dicht op de koopzondagen. Eigenaar Bennie van Boerum is christen en wil de zondagsrust in ere houden. Hij is blij dat hij de keuze nog kan maken om op zondag niet te werken. Zijn kinderen moeten bij de sollicitatie aangeven of ze openstaan om op zondag te werken, omdat ze anders niet worden aangenomen. 

Trefwoorden: 
koopzondagen Dongeradeel
(Advertentie)
(Advertentie)