Ouders geloven niet in mishandeling door Prader-Willi Huis

01 okt 2015 - 20:09

De meeste ouders van kinderen die in het Prader-Willi Huis in Mûnein worden opgevangen, geloven niet het nieuws dat kinderen worden mishandeld. Dat zeggen Wilfried Kerssens en Adrie van der Tang, de ouders van de 15-jarige Vita. Ze woont sinds een jaar in het huis. De ouders zijn er zeker van dat hun dochter veilig wordt opgevangen en dat er niets mis is in de instelling. Bovendien denken ze dat bijna alle ouders het met hun eens zijn.

Donderdag vertelden drie medewerkers die in het Prader-Willi Huis hebben gewerkt, dat de directeur van het huis de bewoners mishandelt. Dat zou gaan van schoppen en slaan tot bijvoorbeeld kinderen in het zwembad gooien, opsluiten op hun kamer en geen eten geven. Kinderen met het Prader-Willi syndroom zijn erg gefixeerd op eten en hebben gedragsproblemen.

De inspectie voor gezondheidszorg houdt het Prader-Willi Huis al een tijdje onder toezicht, Er komt voorlopig geen strafrechtelijk onderzoek. Het openbaar ministerie zegt dat eerst het onderzoek van de inspectie wordt afgewacht.

Omrop Fryslân sprak met WIlfried Kerssens en Adrie van der Tang. Zij zijn er zeker van dat er niets klopt van de beschuldigingen en misstanden.

(Advertentie)
(Advertentie)