Leiding Prader-Willi Hûs herkent verhalen misstanden niet

01 okt 2015 - 09:51
It Prader-Willi Hûs yn Mûnein - Foto: Omrop Fryslân

"Ik herken mij helemaal niet in het beeld dat wordt geschetst van mishandelingen in het Prader Willihuis". Dat zegt arts verstandelijk gehandicapten Michiel Vermaak, die als woordvoerder optreedt voor de eigenaren van het Prader Willihuis in Mûnein. Volgens oud-medewerkers zouden de bewoners stelselmatig worden mishandeld door vooral de eigenaar van het huis.

Vermaak gelooft daar niets van. Hij komt er geregeld, spreekt veel met de mensen die er wonen en werken en ook met de ouders van de bewoners.

Hij zegt dat hij geen enkel signaal heeft gekregen over dat er iets niet in orde zou zijn. "Ik zie dat het met deze mensen heel goed gaat en heb op dit moment geen enkele reden om te denken dat er een soort van schrikbewind wordt gevoerd door deze meneer."

Vermaak erkent dat de start van het Prader WIllihuis niet helemaal goed verlopen is, omdat er in een korte tijd meer bewoners kwamen dan de zorginstelling aankon. Maar volgens de arts zijn de eigenaren en het personeel druk bezig met de zaken op de rails te krijgen.

(advertinsje)
(advertinsje)