Delegatie Heerenveen naar Nepal voor wederopbouw van scholen

01 okt 2015 - 09:19

Een kleine delegatie van de stichting Studenten en Musaharproject Nepal uit Heerenveen reist donderdag naar Nepal om te kijken hoe het ervoor staat met de wederopbouw van de scholen in dat land. De scholen van de stichting waren afgelopen lente ingestort na de grote aardbeving die Nepal trof. Sinds die tijd is er meer dan twee ton opgehaald voor nieuwbouw.

Voor de aardbeving in april werd er nog feestelijk een nieuwe school geopend. Maar na de ramp is er niet veel meer over van de zeven scholen die de stichting in Nepal neergezet heeft. Een deel van de fondsen die sinds die tijd zijn opgehaald, is gestoken in de bouw van noodgebouwen.

De stichting had na de aardbeving het doel om 80.000 euro op te halen voor wederopbouw. Maar met hulp van kerken en scholen is er al meer dan twee ton opgehaald. In totaal worden er tien scholen voor gebouwd.

Verslaggever Gerrit de Boer reist mee naar Nepal en doet verslag voor Omrop Fryslân. Hij is tussen 1 en 14 oktober iedere dag op de radio te horen in het programma Geert yn de middei. Vanuit Nepal houdt Gerrit ook een vlog bij, die te volgen is op www.omropfryslan.nl/nepal en op de omrop app.

(advertinsje)