Van der Wiel en Dijk worden ontslagen bij SC Heerenveen

30 sep 2015 - 16:36

Jelko van der Wiel wordt ontslagen als voorzitter van SC Heerenveen. Samen met commercieel directeur Wim Dijk moet hij de club verlaten. Het stichtingsbestuur van Heerenveen heeft dat besluit genomen. Voorzitter van het stichtingsbestuur Anne Hettinga wil het ontslag niet bevestigen, maar zegt wel dat er wat te gebeuren staat: “Het klopt dat wij afscheid moeten nemen van een of meer leden van het one tier board.”

Het stichtingsbestuur heeft een dossier van het functioneren van Van der Wiel en Dijk opgebouwd en vindt nu dat ze niet met elkaar verder kunnen. Van der Wiel zou volgens dat dossier te weinig communiceren en de club wil commercieel een andere koers varen dan van Van Dijk.

In november 2013 werd de nieuwe directie van Heerenveen aangesteld door hetzelfde stichtingsbestuur. De nieuwe structuur, een one tier boar, werd toen bedacht. Die structuur bestond uit drie operationele directieleden, drie leden die toezicht houden en een voorzitter. Jelko van der Wiel is de voorzitter. Hans Vonk is als directielid verantwoordelijk voor de voetbalzaken, Wim Dijk voor de commerciele zaken en Ben Takkenburg voor de algemene zaken en veiligheid. Het toezicht wordt gedaan door Egon Diekstra, Jaap Schuurmans en Geert Pieter Vermeulen. Volgens het stichtingsbestuur gaat het alleen om het functioneren van Van der Wiel en Dijk.

Bijna twee jaar geleden werd dit nieuwe bestuur gepresenteerd na de zogenaamde Fean-revolutie. Toen werd Robert Veenstra afgezet als voorzitter en kwam het stichtingsbestuur met deze nieuwe structuur. Toen al was de ondernemingsraad van Heerenveen kritisch over de nieuwe directieleden. In de brief aan het stichtingsbestuur schreef de ondernemingsraad dat ze bang waren voor problemen in de toekomst.

(advertinsje)
(advertinsje)