Workum ontvangt 140 vluchtelingen

30 sep 2015 - 14:40

Een groep van 140 vluchtelingen is aangekomen bij sportcentrum De Rolpeal in Workum. De komende 72 uur is dit hun onderkomen. De gemeente Súdwest-Fryslân gaat er nu al vanuit dat dit wordt verlengd met nog eens drie dagen. De vluchtelingen hebben de afgelopen zes dagen in de noodopvang in Heerenveen gezeten. Ze waren bij de aankomt in Workum moe. De vluchtelingen moeten woensdagnacht slapen op veldbedden. De 'echte' bedden zijn vanwege een logistiek probleem niet aangekomen in Workum. Dat zal donderdagochtend gebeuren.

Tijdens de opvang blijft het zwembad De Rolpeal gewoon open. Er wordt nog bekeken of de gymnastieklessen van de basisscholen daar ook naar toe kunnen worden verplaatst. Mensen die willen helpen bij de opvang kunnen zich melden via opvang@sudwestfryslan.nl.

Omwonenden van sportcentrum De Rolpeal zijn woensdagmiddag bijgepraat over de opvang van vluchtelingen. Burgemeester Hayo Apotheker heeft de belangstellenden uitgelegd wat er de komende dagen gaat gebeuren in de sporthal en hoe alle wordt geregeld. Zo'n 70 mensen kwamen af op de informatiebijeenkomst. De reacties waren over het algemeen positief. Wel uitten een paar inwoners hun zorgen over de veiligheid.

(advertinsje)