35 bedrijven zien de kunst af bij Smeding St. Annaparochie

29 sep 2015 - 13:32

Zo'n 35 bedrijven zijn dinsdag op bezoek bij Smeding Groenten en Fruit in Sint Annaparochie. Ze proberen daar antwoord te krijgen op de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat werknemers zo lang mogelijk en fit aan het werk kunnen blijven. De AOW-leeftijd gaat omhoog en de beroepsbevolking vergrijst.

De bijeenkomst is georganiseerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TNO en het Bureau voor Fysieke Arbeid. Bij Smeding wordt veel fysiek werk gedaan. Ze zijn al lang bezig met maatregelingen om de medewerkers gezond te houden.

Zo coachen ze mensen om hun houding te verbeteren bij het werk. Maar ook de levensstijl van medewerkers. Daarvoor worden sportactiviteiten gestimuleerd en georganiseerd. En in de kantine is gezond eten te krijgen. Natuurlijk veel groente en fruit. Smeding heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Het ministerie stelt subsidies beschikbaar voor maatregelingen om om te gaan met een vergrijzende beroepsbevolking. Smeding wil zien of ze er ook gebruik van kunnen maken en hoe.

(advertinsje)