Slechte rapportcijfers voor Friese HBO-scholen

29 sep 2015 - 11:15

De Friese hogescholen doen het slecht. Dat valt te lezen in de jaarlijkse HBO-keuzegids die dinsdag verschijnt. De drie Leeuwarder HBO's staan onder aan de lijst van hogescholen. De keuzegids wordt gemaakt op basis van enquêtes onder studenten en experts. In Leeuwarden wordt vooral geklaagd over de faciliteiten en het aantal contacturen.

Volgens studenten zouden de faciliteiten hier matig zijn, en zou er te weinig contact zijn tussen docenten en studenten. De grootste zorg is er over de leraren-opleidingen en de opleidingen in de zorg.

De scholen doen het wel goed bij de technische opleidingen. Er zijn nu nog drie HBO-hogescholen in Leeuwarden. Twee daarvan, de NHL en Stenden, zijn met elkaar aan het fuseren. NHL Hogeschool is niet geschrokken van de slechte beoordeling in de HBO keuzegids. Ook vorig jaar waren er al geluiden dat studenten de hogeschool niet op alle punten goed vonden. Aan de minpunten wordt volgens de NHL hard gewerkt, maar dit kost tijd, zo laat de school weten. De problemen zouden vooral te maken hebben met het steeds groter wordende aantal studenten dat een opleiding aan de hogeschool volgt. Hier moeten zaken op worden aangepast, en dat kost tijd. De verwachting is dat de Friese hogescholen volgend jaar beter zullen scoren.

Trefwoorden: 
HBO NHL Stenden Van Hall
(advertinsje)
(advertinsje)