Strandpaviljoen De Walvis op Terschelling wil uitbreiden

27 sep 2015 - 12:23

Strandpaviljoen De Walvis op Terschelling moet toestemming krijgen om uit te breiden, maar alleen als de nieuwbouwplannen nog wat worden aangepast. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Terschelling aan de gemeenteraad.

De eigenaren van De Walvis willen aan drie kanten van het bestaande gebouw uitbreiden om meer ruimte voor opslag te creëren. De eigenaren vragen ook om het doorgaande fietspad bij het Groene Strand te verplaatsen. Ze zou de veiligheid bij het paviljoen verbeteren.

Volgens de bestaande regels kan de uitbreiding van De Walvis niet doorgaan. Het paviljoen wordt dan groter dan eerder is afgesproken. B & W willen eigenlijk geen uitzondering maken, omdat ook andere paviljoens dan mogelijk met dit soort uitbreidingsplannen komen.

Deel dit bericht op:
(advertinsje)