Openluchtspel Snakkerburen wint Gouden Gurbe

27 sep 2015 - 10:33

Het openluchtspel 'De dame komt' van Snakkerburen heeft zaterdagavond in Sneek de Gouden Gurbe voor het beste openluchtspel van Fryslân gewonnen. De prijzen zijn voor de negende keer uitgereikt.

Er zijn in totaal 15 openluchtspellen beoordeeld. Volgens de jury zat het openluchtspel van Snakkerburen van begin tot eind goed in elkaar, met prima hoofdrolspelers, maar ook goede bijrollen en een mooi decor.

Het openluchtspel 'Augustus' in Jorwert kreeg een Gouden Gurbe voor beste vormgeving, van Ekko Bakker en voor de beste bijrol, van Sybrecht Speerstra.

'It deiboek fan Anne Frank' kreeg een Gouden Gurbe voor de beste hoofdrol, van Eline de Vries. Ook de publieksprijs ging naar dit openluchtspel in Deinum. "Eline de Vries overtuigt als de levenslustige puber die in een situatie is beland waarin zij zich aan alle kanten ingeperkt voelt. Vrolijk, bozig, opstandig en dromend van een onzekere toekomst als schrijfster/journaliste. In die achtbaan vindt Eline haar weg", zo valt te lezen in het juryrapport.

Een speciale Gouden Gurbe ging naar het Masquerade Theater in Kollumerzwaag, een theater door jongeren met het stuk 'Kattekwea'. Volgens de jury is de groep jongeren de grote verrassing van dit seizoen.

Trefwoorden: 
openluchtspel Gouden Gurbe
(advertinsje)
(advertinsje)